top of page

Je eigen compost oogsten!

Na één à twee tuinseizoenen heb je onderaan in je bak of vat normaal gezien reeds een mooie hoeveelheid prachtige zwarte compost. Het is nu tijd om te gaan "oogsten"! Maar dit allemaal met hand uitzeven is best een lastig klusje...

 Wij hebben de oplossing! Degroenwerker.be komt voor jou of mét jou ter plaatse machinaal zeven. Met onze erg compact trommelzeefje komen we gemakkelijk én snel je composthoop, vat of bak uitzeven. 

De winter of het vroege voorjaar is hiervoor eigenlijk de​ ideale periode, maar we kunnen dit gedurende het hele jaar uitvoeren, wanneer het jou best past, of wanneer jij de compost nodig hebt.

Onze zeef geraakt door een gewone deuropening en kan dus ook in een stadstuin gebruikt worden én we geraken ermee tot in het kleinste, verste hoekje van elke tuin! 

 De uitgezeefde compost heeft een heel fijne korrelgrootte (van 0 tot 10mm) Dit materiaal is perfect geschikt om in de moestuin in te werken, rond de fruitbomen te leggen of over het gazon te verspreiden. Indien gewenst kunnen we ook zeven op een iets grovere fractie (0 tot 20mm).

De grovere zeefresten en onverteerd materiaal kunnen (vaak als bruin materiaal) gewoon terug in de composthoop voor komend seizoen of dit kan als mulch gebruikt worden.

Hieronder kun je ons aan het werk zien met de compacte trommelzeef:

bottom of page